Svi mi imamo potrebu za slobodom, zar ne? No znamo li mi što je zaista sloboda? Slobodu nije lako opisati. To nije samo riječ, to je pojam, to je život, a život se ne može objasniti u par rečenica. Svi smo rođeni slobodni, ali nam život često ograničava tu slobodu namećenjem različitih pravila. Zamislite si svijet u kojem možete napraviti sve što poželite, uništavate osobe s kojom ne dijelite ista mišljenja ili uništavate njihove ciljeve. Da li bi bio to svijet koji zaista želite? Naravno da ne, zar ne? Zato i postoje pravila koja nas ograničavaju da napravimo što nas je volja, ali takav čovjek smije učiniti sve što može, a ne što želi. Da li je takav čovjek onda slobodan? Svaki čovjek ima pravo na slobodu i nitko mu to ne smije uskratiti. Mislim da su jedino ljudske misli i snovi slobodni, jer na njih utječemo samo mi kao pojedinci. Ja sam slobodna ako slobodno mislim , dišem, volim, biram prijatelje, slobodno izgrađujem sebe i svoj život. Tu bi neki rekli da nam život opet postavlja pravila jer primjerice, da ne bih napakostila drugima, moram izabrati dobro društvo, moram izabrati dobru osobu koju bih voljela,moram pametno izgrađivati svoj život živeći po pravilima. Jesam li onda slobodna? Jesam! Divim se onima koji imaju svoje mišljenje, stavove, svoj stil,života, svoju slobodu. Za one koji se ne plaše voljeti; koji se ne srame svojih riječi ma koliko loše bile; za one hrabre koji u bilo kojem trenutku izraze svoje osjećaje; one koji maksimalno iskorištavaju svoj život!

Zato nekako ne volim objašnjavati ni život, ni riječi, ni ljubav. Ni kraj. Ni početak. Pa tko može razumijeti,razumio je. Pogled, lijep dan, utješna riječ, boja cvijeća, osmijeh, dodir. Ono što je ne prolazno u onom što je prolazno. Snovi koji sami sebe uštipnu za ruku, a ne probude se. Sve je to dio slobode. Shvaćam, cijeli život je miks događaja. I sve veliko je u stvari sačinjeno od malog. Kad pogledam i ocean je od gutljaja. Život od uzdaha i izdaha. Na vrhu ima mjesta uvijek ako se krene sa dna. Ti skupi sebe i hrabrost, pa kreni! Svijet je lijep kada sanjamo.

Život je zamišljen da pomažemo drugima i živimo u međusobnom skladu i suživotu. Postoje samo pravila koja govore što ne bismo trebali činiti, a ako ne radim ono što je zabranjeno, ja sam slobodna jer ne postoje pravila koja govore što trebam činiti, jer ono što "trebamo" činiti je ljudski, to je opis života, a opis nije pravilo.

PODIJELITE OVO

KUL PONG Sponzori i prijatelji