Ovaj vikend u Splitu je odigrana završnica državnog natjecanja u odbojci i stolnom tenisu, Plazma sportske igre mladih na kojima su mladi sportaši iz cijele Hrvatske uživali u moru, druženju ali i odradili natjecanja na kojoj je naš klub nastupao sa čak sedam predstavnika.

Kul pongovci nikada neće zaboraviti ovaj vikend na kojemu su putovali vlakom, spavali u prekrasnom studentskom centru, kupali se ali i dali sve od sebe na državnoj završnici kako bi što bolje predstavili sebe, svoj klub i grad iz kojeg dolaze.

Bjelovar je predstavljalo 7 veličanstvenih pongovaca koji su svojim ponašanjem u dvorani i izvan nje bili ponos kluba a osvojili su simpatije mnogih sudionika ali i njihovih voditelja i samog domaćina. Najmlađi kadeti, a jedni od najmlađih na igrama su bili naši Mare Ropac , Bruno Anušić i Niko Vučak  koji su odigrali hrabro sve svoje mečeve, iako su igrali u kategoriji 2007. i mlađi, a to znači da su mogli igrati i sa tri godine starijima od sebe.

Svi troje uspjeli su zaraditi lijepih poena ali i pohvale drugih trenera, kažu da naša najmlađa trojka ako nastavi ima veliki potencijal. Nešto stariji Leona i Karlo natjecali su se u istoj kategoriji i vršnjacima pružili solidan otpor no falilo je i malo sreće. Karlo Dvoraček, tako je za dlaku izgubio i meč za prolaz grupe a Leona Krtanjek je bila najbolja od najmlađih, prošla je grupu i plasirala se dalje. No nažalost zaustavljena je u osmini finala.

Kadetkinje je za pongovce igrala Rea Ban kojase s dvije pobjede plasirala dalje kao prva iz grupe a kasnije se s još dvije pobjede našla u finalu natjecanja.

Finale je igrala protiv perspektivne Brune Borovec inače hrvatske reprezentativke iz Varaždina, koja je na zadnjem Zagipingu na jednom od najvećih natjecanja na ovim prostorima, osvojila broncu,. Meč Brune i Ree bio je neizvjestan do samog kraja, Rea je povela 1:0, a u drugom setu iako je krenula sa zaostatkom, uspjela je stići tu razliku no nijanse su odlučivale, nažalost ovaj put sreća je bila na Bruninoj koja je taj set završila 13:11 ali i partiju 3:1 u svoju korist. Meč je bio zanimljiv, cure su nam pružile pravo neizvjesno finale, napetost do samog kraja a mi smo bili jako ponosni što naša igračica na kraju ima srebro oko vrata, na ovako velikim i poznatim igrama. Juniorska predstavnica našeg kluba Karla Bertić nažalost dobila je dosta tešku grupu ali je poput ostalih pongovca igrala srcem i dala sve od sebe što je kod nas važnije od samog rezultata. Svi su dobili dodatni motiv da nastave trenirati ili da treniraju više no ono što im ostaje je avantura koju neće nikada zaboraviti.

Rea si je drugim mjestom, srebrnom medaljom u kategoriji, kadetkinje, izborila i plasman na međunarodnu završnicu u Splitu koja je već za par dana, na koju stiže više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Split se te dane pretvori u središte sporta cijele regije a nije mala stvar imati predstavnika na tako velikim i važnim igrama. Naš trener Marinko Ban kaže da je jako zadovoljan kako su se pongovci ponašali i kako su predstavili svoj klub i naravno zadovoljan je i osvojenom medaljom koja će nada se biti i poticaj svima ostalim članovima da se trude na treningu.

Igre mladih su najveća sportska amaterska manifestacija u Hrvatskoj i Europi koje se održavaju već 21 godinu i okupile su preko 1200000 djece i mladih Plazma Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži. A kako je to nešto što mi promičemo u našem klubu i provodimo red je bio da se pojavimo na istima J i nismo požalili.

U iščekivanju nastavaka, međunarodnog natjecanja čestitamo svima koji su se trudili i u ova tri dana druženjem, upoznavanjem i sportom doprinijeli energiji koja je vladala. Ugodan filing, zgodno okruženje i hrpa mladih i djece na jednom mjestu u poprilično pitomom društvu. Svaka čast i organizatorima koji su prije svega dali svoj veliki doprinos odgoju mladih. Disciplina je bitna u sportaša i to što se ista traži je druga genijalna stvar  i da i mi svoje sportaše u klubu učimo da se može zabavljati i bez zagađivanja okoliša ili divljanja i uz vrhunski sport ..bravo mladi naravno hvala organizatorima i čestitke svima koji su osvojili neku medalju bilo pojedinačno bilo ekipno.

I naravno sretno Rea na međunarodnom natjecanju.

#PlazmaSIM2019 #igresuzakon #odbojka #stolnitenis #kulpongklub #kulpongovci

PODIJELITE OVO

Galerija slika

KUL PONG Sponzori i prijatelji