Raznolike jesenje boje zablistale su u mome kraju. Sunčanim danima došao je kraj, svaki dio prirode udiše jesenje mirise. Jutra su hladnija, dani su kraći, sunčeve zrake sve manje obasjavaju moj kraj.

Na svakom koraku i u svakom kutku prirode osjeća se promjena. Iako se mnogo toga izmjenilo, jesen je ipak odisala nekim posebnim mirisima i bojama. Nebo je bilo tmurnije, a lišće na granama je poprimilo zlatne nijasne.

Jednog tmurnog i prohladnog jutra, nježni povjetarac mrsio je moju kosu dok sam prolazila kroz moj kraj. Jutro je bilo maglovito, a nebom su prolazili gusti kišni oblaci, koji su odnijeli onu beskrajnu vedrinu. Čini mi se da je ljeto tako brzo nestalo. 

Prije samo nekoliko dana nebo je bilo potpuno vedro, dani topli, a sad je sve drugačije, nekako tužnije. Prolazeći ulicom koja je bila prekrivena suhimm i pucketavim lišćem, uživala sam u raznolikosti, oblika i boja.

Narandžaste, žute, zelene i smeđe boje uljepšavaju moju ulicu poput najšarenijeg tepiha. Pogled su mi privlačile i ogoljele grane na drveću, gdje su sada već rijetki listići treperili spremajući se da i oni odlepršaju. Vjetar se poigravao sa njima dok je njihov put do zemlje bio sve laganiji. Još poneka ptica na pustim granama, uz tužan cvrkut i pjesmu žudi za ljetom. I njima, kao i mnogima, a pogotovo djeci, ljeto nedostaje, kao i vreli dani, žarko sunce i sva toplina i sjaj koje je ljeto pružalo. Jata ptica, uveliko lete prema toplijim krajevima.

Kako je jesen dolazila i na psolijetku došla sve je postajalo sumorno. Kao da se na trenutak priroda počela uspavljivati i pripremati za dug, zimski san. Jesen je svoj trag ostavila svuda oko nas. Nije topla i vedra kao ljeto, i ima sasvim druge boje i mirise koji su također lijepi i krase prirodu.

Jesen je naslikala prelijepe pejzaže i obojila ih bakrenim i zlatnim bojama, utišala je životinjske zvuke, a pojačala sve njene, jesenje mirise. Ipak je i ona, kao i ljeto, mnogo toga uljepšala, a naročito prirodu koja, sada u tišini i pospanosti iščekuje da svi naredni hladni dani brzo prođu, i ponovno budu vedri.

PODIJELITE OVO

KUL PONG Sponzori i prijatelji